Fugt i kælder

Fjern lugt og fugt i kælder med luftsolfanger og kælderventilation. En luftsolfanger er en af de billigste måder at komme af med både fugt og radon på samtidig med at du får ventileret din kælder med frisk opvarmet luft. Vi er det miljørigtige valg, der holder din kælder frisk og tør. Hvordan fjerner jeg lugt og fugt i kælderen ?

 

 

Kælder ventilation fjerner fugt i kælder

Kælder ventilation er en effektiv måde at fjerne både fugt i kælder og afledte fugt-problemer. Ikke alene får du fjernet fugt, du opnår også radonsikring med kælder ventilation.

 

En SolarVenti luftsolfanger er en af de bedste løsninger til ventilation i kældre.

 

Ventilationen sker med mekanisk ventilation med både indblæsning og udsugning af luften. Det giver dig frisk opvarmet luft og sikrer en afbalanceret luftgennemstrømning. Det er afgørende, at luftgennemstrømningen er afbalanceret. Er den ikke det, kan du risikere at du flytter fugtproblemet fra et kælderrum til et andet kælderrum, og du risikerer at suge radon ind i din kælder ved undertryk eller skubbe radon op i resten af bygningen ved et overtryk. Du kan være helt tryg ved en luftsolfanger fra Solarventi, som har et avanceret og fuldautomatisk styringssystem som sikrer den rette luftgennemstrømning og et neutralt tryk i kælderen. 

En tør kælder giver dig mere plads

En fugtig kælder er ikke særlig brugbar. Ønsker du at opbevare nogle af dine ejendele i din kælder, vil fugten øge risikoen for at tingene blive angrebet af råd, mug og skimmelsvampe.

I har måske fået behov for ekstra opholdsrum som følge af familieforøgelse eller at barnet/børnene er blevet så store, at de ønsker sig et eget område i huset? Så kan det være oplagt at tage kælderen i brug. Er det en fugtig kælder skal I komme fugten til livs først. Fugten giver et usundt indeklima og kan give beboerne astma og allergi.

I mange tilfælde vil mekanisk ventilation med en luftsolfanger fra SolarVenti være tilstrækkelig til at sikre et godt indeklima i kælderen, hvor både fugt og den farlige radongas ventileres ud af kælderen.

Fugt i kælderen kan give problemer

Har du fugt i kælderen kan det give både dig og dit hus en masse problemer. Har du en mistanke om, at der er fugt i din kælder, er det sikkert rigtigt. En fugtig kælder giver forhøjet risiko for

Dit hus

 • skimmelsvampe
 • hussvamp
 • råd og mug
 • pudsafskalning, fugtskjolder, og saltudtræk på kældervægge

 

For dig

 • astma
 • allergi
 • højere varmeudgifter, til opvarmning af fugten

Dit hus

 • skimmelsvampe
 • hussvamp
 • råd og mug
 • pudsafskalning, fugtskjolder, og saltudtræk på kældervægge

For dig

 • astma
 • allergi
 • højere varmeudgifter, til opvarmning af fugten

DR TV, I hus til halsen

Vi monterede et SolarVenti luftsolfangeranlæg for dem og allerede ved genbesøget var kælderlugten næsten helt forsvundet – og det alene pga. SolarVenti, klaret helt uden omfangsdræn.

Citater fra programmet:

Før lugtede det lidt som et sommerhus, der har været lukket ned for vinteren.

Før lugtede det, som om kælderen var flyttet op i stueetagen.

Allerede efter et døgn lugtede kælderen frisk.

Og må jeg lige sige en ting – lugten, den er der simpelthen ikke mere.

Har du kælderlugt?

Fugt i kælder: Kælderlugt kommer oftest af forhøj luftfugtighed og stillestående luft. Du kan komme kælderlugten til livs med installation af en SolarVenti luftsolfanger, som sikrer en effektiv kælderventilation.

 

Efter et par uger vil den kendte kælderlugt blive mindre, indtil den til sidst helt erstattes af et friskt og tørt indeklima.

 

Med forbedring af indeklimaet i kælderen vil du få meget mere fornøjelse af den og kan bruge den til flere formål uden bekymringer.

Læs mere om hvordan fugtproblemer opstår og hvordan de kan løses i 'Luftsolfanger ABC'

Luftsolfanger ABC

Fugtig kældervæg kan komme fra kondens

Fugt i kælder: Har du en fugtig kældervæg eller måske flere fugtige kældervægge, kan det oftest skyldes kondensdannelse på de kolde kældervægge. Om vinteren vil kondensdannelsen ofte ske på den del af væggen, der er over terræn, ud mod den kolde vinterluft. Om sommeren vil det til gengæld være under terræn, hvor den varme fugtige luft kondenseres på de kolde kældervægge.

Kondensproblematikken kan du komme til livs med en luftsolfanger, som sikrer et højt luftskifte. Luftsolfangere fra SolarVenti er kraftige ventilationsanlæg som sikrer et højt luftskifte med mekanisk ventilation. Et luftskifte på 1 gang i timen – reelt er der tale om at ca. 1/3 af luften udskiftes 3 gange i timen. Luftstrømmen ser nærmere ud som i figuren. Den hurtige luftgennemstrømning gør at den varme luft ikke kommer i kontakt med kældervæggene, men optager fugten fra den kølige luft ude ved de kolde kældervægge. Selv når ventilationsanlægget ikke kører vil der ske en udligning i luften, så fugten bliver trukket væk fra væggene.

 

Det er vigtigt at der er tale om et kraftigt ventilationsanlæg/luftsolfanger, der både kan opvarme luften tilstrækkeligt og blæse rigeligt luft ind. Luftstrømmen og den opvarmede luft affugter kælderen ved at optage den ekstra fugt i kælderen. Ventilationsanlægget sikre at den fugtige luft når ud igen, inden den afkøles og når det kritiske kondens-/dugpunkt.

Luftsolfanger ABC
Fugt i kælder | Ventilation med luftsolfanger fra SolarVenti

Ventilationsanlæg med mekanisk ventilation til kælder

Et ventilationsanlæg med mekanisk ventilation til kældre sikrer korrekt ventilation, hvor der både er styr på luftgennemstrømningen og den relative luftfugtighed, så kondens-problematikken undgås. Desuden holdes trykket i din kælder neutralt og sikrer dermed en reduktion af radon i din kælder. SolarVenti avancerede og automatiske styringssystem sikrer alt dette for dig, så du roligt kan tage din kælder i brug.

Ventilationsanlægget er billigt i drift og giver dig også en masse andre fordele som reduceret varme- og CO2-forbrug, rensning af indlæsningsluft mm.

Hvad kræver systemet?

Det eneste krav til dit hus er, at luftsolfangeren kan placeres et sted, hvor der er direkte solindstråling. Panelet kan enten sættes på en sydvendt væg eller oppe på taget.

Vi anbefaler, at SolarVenti’en placeres, så den blæser ind i det tørreste rum, og en udsugning installeres i det fugtigste rum (vaskerum, tørrerum e.l.). På denne måde opnås den bedste affugtningseffekt.

Bestil et gratis fugttjek i dag, så hjælper vores kompetente forhandlere dig gerne med at se på din kælder og vurdere om vores luftsolfangere vil kunne løse fugt- og lugtproblemet i din kælder.

SolarVenti luftsolfangere reducerer dit varmeforbrug

Med en tør kælder vil dit varmeforbrug blive reduceret. Det kræver nemlig mere energi at opvarme en fugtig kælder. En luftsolfanger fra SolarVenti reducerer ikke kun fugtigheden, den giver også et varmetilskud med den solopvarmede indblæsningsluft.

Et miljø rigtigt valg – reducer dit CO2 forbrug

Luftsolfangeren reducerer dit CO2 forbrug. Reduceringen opnås ved at luftsolfangeren tilfører opvarmet luft med 15-40 grader ift. udetemperaturen, når solen skinner. Derudover opnås reducering ved at der skal bruges mindre energi til opvarmning af en tør kælder, modsat en fugtig kælder. Du kan tilkøbe en solcelle der er placeret inde i luftsolfangeren, så den kan køre 100% på soldreven energi.

Selvrensende filter fjerner pollen og insekter

Den ventilerede luft skal selvfølgelig være ren. Det selvrensende filter sørger for at fjerne pollen og insekter fra indblæsningsluften. Vi har fået flere tilbagemeldinger fra kunder, der oplever at deres allergiske udslæt og allergisk astma er blevet mindsket eller helt er forsvundet efter installationen af SolarVenti.

Luftsolfangeren kommer også med en lydløs og patenteret kontraventil der forhindrer, at luft kan trække baglæns ud i solfangeren f. eks. om natten. Ved tagmontering vil solfangeren virke som en aftræksskorsten, hvis der ikke er kontraventil.

Både filter og kontraventil forhindrer insekter i at kravle ind i solfangeren og f. eks. sætte spindelvæv der.

Dine fordele

✅ Giver sundt indeklima

✅ Fjerner fugt i kælder

✅ Fjerner radon

✅ Forhindrer skimmeldannelse

✅ Ventilerer med opvarmet luft

✅ Selvrensende filter

✅ 5 års garant

Miljø rigtig valg

✅ Soldreven teknologi

✅ Reducerer dit CO2 forbrug

✅ Reducerer din varmeregning

Dine fordele:

✅ Giver sundt indeklima

✅ Fjerner fugt i kælder

✅ Fjerner radon

✅ Forhindrer skimmeldannelse

✅ Ventilerer med opvarmet luft

✅ Selvrensende filter

✅ 5 års garant

Miljø rigtigt valg

✅ Soldreven teknologi

✅ Reducerer dit CO2 forbrug

✅ Reducerer din varmeregning

Få tilbud fra en autoriseret forhandler

Forhandlerer i hele landet | SolarVenti | Danmarkskort

Vi har et landsdækkende netværk af autoriserede håndværkere, der har specialiseret sig i SolarVenti-kælderinstallationer. Du finder oversigten over alle vores forhandlere på hovedsite solarventi.dk.

 

De avancerede kældermodeller sælges kun gennem vores autoriserede forhandlere. Det er din sikkerhed for, at din installation er monteret korrekt. Ved ukorrekt montering er der risiko for, at fugten kondenserer, inden den når ud, samt risiko for øget radon i kælderen ved undertryk, eller at radon skubbes op i resten af huset ved overtryk.

Kom i gang med at fjerne fugt i din kælder - Bestil et tilbud nu

Kundeudtalelser

Med flere end 1.300 solgte kælderanlæg siden 2015, modtager vi jævnligt mails fra tilfredse kunder. Du kan læse nogle af dem her:

Knastørre papkasser

Jeg købte en SV20 luftsolfanger, som bare er sagen. Investeringen har virkelig kunnet betale sig. Kælderlugten er forsvundet, og det er betydelig mere tørt og behageligt nede i kælderen. Jeg har papkasser og andet stående dernede, og det er alt sammen knastørt. Jeg kan varmt anbefale anlægget og jeg ser frem til de kommende mange år med solarventi anlægget.

Anker Svendsen, Kjellerup

Kælderlugten er væk

Tidligere var luftfugtigheden i min kælder meget høj, men efter at jeg har fået en SV7 installeret, er lugten dernede væk. Tidligere havde jeg en elektrisk affugter stående i kælderen, og det kostede en formue, og stadigvæk syntes jeg, der lugtede dernede. Forleden, da der var -5 grader udenfor, målte jeg indgangs-temperaturen på anlægget til 21,2 grader, bare fordi der var sol på. Jeg er meget tilfreds med mit anlæg fra SolarVenti.

Grethe Gyldholm Jensen, Randers

 

Knastørre papkasser

Jeg købte en SV20 luftsolfanger, som bare er sagen. Investeringen har virkelig kunnet betale sig. Kælderlugten er forsvundet, og det er betydelig mere tørt og behageligt nede i kælderen. Jeg har papkasser og andet stående dernede, og det er alt sammen knastørt. Jeg kan varmt anbefale anlægget og jeg ser frem til de kommende mange år med solarventi anlægget.

Anker Svendsen, Kjellerup

 

Kælderlugten er væk

Tidligere var luftfugtigheden i min kælder meget høj, men efter at jeg har fået en SV7 installeret, er lugten dernede væk. Tidligere havde jeg en elektrisk affugter stående i kælderen, og det kostede en formue, og stadigvæk syntes jeg, der lugtede dernede. Forleden, da der var -5 grader udenfor, målte jeg indgangs-temperaturen på anlægget til 21,2 grader, bare fordi der var sol på. Jeg er meget tilfreds med mit anlæg fra SolarVenti.

Grethe Gyldholm Jensen, Randers

 

Luftfugtighed fald med 50%

Vi fik sat en SV14 fra SolarVenti op på vores sydvæg, og sådan som den blæser ned i vores kælder, har det været en rigtig succes. Det har givet helt anderledes frisk luft i kælderen lige fra starten af. Min far fik en luftsolfanger installeret for mange år siden i sin kolonihave, hvor luftfugtigheden den følgende vinter faldt med 50 %. Sådan én måtte vi også have i kælderen det nye sted, vi er flyttet hen, tænkte jeg, og vi kan helt tydeligt mærke, at vi ikke har den dér døde, stillestående luft mere.

Kurt Strøm, Rødovre